Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امروز (دوشنبه) ایرنا، اکنون چند روز است که اختلافات میان حزب اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان عراق بر سر نامزدی ریاست جمهوری عراق بالا گرفته است.

این اعتراضات زمانی علنی شده که حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست "مسعود بارزانی"، «هوشیار زیباری» را رسما به عنوان نامزد این حزب برای منصب ریاست جمهوری عراق اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل، حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق معتقد است که طبق قانون نانوشته اقلیم کردستان، حزب دموکرات حق معرفی هیچ نامزدی را ندارد و طبق عرف داخلی فقط حزب اتحادیه میهنی می‌تواند نامزد خود را برای تصدی این پست معرفی کند.

حال این اختلافات و کشمکش‌ها بین دو حزب اصلی اقلیم کردستان عراق تشدید شده، و به غیر از آن شهروندان عراقی نیز در مرکز بغداد علیه نامزدی «هوشیار زیباری» گزینه حزب دموکرات کردستان برای ریاست جمهوری عراق تظاهرات کردند.

در حالی که احزاب سیاسی کردستان عراق پیشتر از توافقات بر سر تقسیم پست‌های مهم سیاسی در عراق به ویژه بر سر سمت ریاست جمهوری خبر داده بودند، اکنون حزب دموکرات کردستان عراق می‌گوید که هیچ گونه توافقی با اتحادیه میهنی برای تبادل مناصب حاصل نشده است.

حزب دموکرات کردستان عراق وجود هرگونه توافق با اتحادیه میهنی کردستان در مورد تبادل و جایگزینی مناصب حکومتی در عراق را تکذیب و اعلام کرد که «هوشیار زیباری» نامزد حزب دموکرات کردستان برای کسب کرسی ریاست جمهوری عراق به راحتی در پارلمان پیروز خواهد شد.

حزب دمکرات کردستان عراق در واکنش به بیانیه اتحادیه میهنی، اعلام کرد که منصب ریاست جمهوری «به حزب خاصی تعلق ندارد»؛ این درحالی است که دو حزب کُردی در توافقی نانوشته از سال ۲۰۰۳ ریاست اقلیم کردستان و منصب ریاست جمهوری عراق را میان خود تقسیم کرده بودند.

حزب دمکرات و میهنی، دو حزب اصلی کردستان عراق که دارای اختلافات دیرینه هستند، بعد از سقوط صدام دیکتاتور عراق در سال ۲۰۰۳ و به دنبال مشارکت در روند سیاسی عراق، تصمیم گرفتند که مدیریت دولت محلی و منصب ریاست جمهوری را که سهم کردها در تقسیم قدرت در حکومت فدرال تعیین شده بود، تقسیم کنند. بنابراین مسعود بارزانی دبیرکل حزب دمکرات به ریاست اقلیم رسید و در اربیل ماند و مرحوم "جلال طالبانی" رهبر اتحادیه میهنی به بغداد و کاخ ریاست جمهوری عراق رفت. این معادله تا دور جدید از سوی دو طرف رعایت شد بطوری که قدرت در اربیل همچنان در خانواده بارزانی ها ماند و میهنی ها گزینه خود را به بغداد گسیل کردند. بعد از "جلال طالبانی"، "فواد معصوم" و سپس "برهم صالح" از رهبران اتحادیه میهنی تاکنون پست ریاست جمهوری عراق را در اختیار داشته اند.

با اینحال این دوره گویا بارزانی ها تصمیم گرفته اند ضمن حفظ قدرت در اربیل، ساختمان ریاست جمهوری عراق در بغداد را نیز در  اختیار بگیرند و از همین رو "هوشیار زیباری" را که زمانی در دولت "نوری المالکی" وزیر خارجه بود، برای این پست در نظر گرفته اند، موضوعی که صدای میهنی ها را در آورده است.

برچسب‌ها تظاهرات بغداد جلال طالبانی برهم صالح اقلیم کردستان عراق نوری المالکی صدام عراق کردستان عراق مسعود بارزانی بغداد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تظاهرات بغداد جلال طالبانی برهم صالح تظاهرات بغداد جلال طالبانی برهم صالح اقلیم کردستان عراق نوری المالکی صدام عراق کردستان عراق مسعود بارزانی بغداد حزب دموکرات کردستان عراق ریاست جمهوری عراق منصب ریاست جمهوری هوشیار زیباری اتحادیه میهنی اقلیم کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۸۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا

منابع خبری از تداوم تظاهرات و خیزش دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و آغاز تحصن‌های باز و فراگیر در برخی از دانشگاه های این کشور خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، منابع خبری از تظاهرات گسترده در دانشگاه تگزاس آمریکا، در همبستگی با ملت فلسطین در غزه و در  مخالفت با واشنگتن در حمایت از رژیم صهیونیستی خبر دادند.

همچنین منابع خبری همچنین از استقرار گسترده نیروهای پلیس آمریکا در دانشگاه آستین در ایالت تگزاس برای مقابله با دانشجویان حامی فلسطین گزارش دادند. 

خبرنگار الجزیره گزارش داد که دانشجویان کالیفرنیا ارواین و کالیفرنیا ریورساید تحصن‌های «باز و فراگیر» خود را علیه جنگ در غزه آغاز کردند.

موج اعتراضات حمایت از فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از دستگیری صدها نفر از معترضان در دانشگاه کلمبیا گسترده‌تر شده و بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیا است.

اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 17 آوریل آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای اسرائیل که در جنگ غزه نقش دارند شدند. معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته های مشابهی دارند.

بازداشت 900 نفر از زمان آغاز خیزش دانشجویی در آمریکاخیزش دانشجویی در آمریکا؛ سرکوب در کشور مدعی دموکراسیخیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کردخیزش دانشگاه‌های آمریکا؛ حرف حساب دانشجویان چیست؟

 

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • اعلام بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دانشگاه های آمریکا/برگزاری بیش از ۲ هزار تظاهرات در نیویورک/ وحشت دموکرات‌ها از ادامه اعتراضات دانشجویی در آستانه انتخابات
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • تداوم تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا
  • بازداشت و سرکوب گسترده دانشجویان در دانشگاه های بزرگ آمریکا+ فیلم/ جنگ غزه را متوقف کنید
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند